Bosted: Oppsal, Oslo.

Sivilstatus: Singel, to barn på
15 og 16 år.

Stilling: Frilanser. Kommunikasjon, digital design og markedsføring.

Brenner for: Kunnskapsdeling, felleskap og bærekraft.

Kontakt: 92458021 / lise@strandlien.com

På fritiden liker jeg å bli kjent med nye mennesker og oppleve kultur, kunst og musikk. Det gir meg energi. 
I tillegg er jeg heldig eier av en parsell med hytte i Sogn hagekoloni, der jeg koser meg med hagearbeid.
Og så elsker å lage fest for venneflokken. Å se folk kose seg, gjør meg skikkelig glad. I tillegg brenner jeg for ansvarlig forbruk, delingsøkonomi og gjenbruk.

De siste 15 årene har jeg vært frilanser innen design, innholdsproduksjon og markedsføring. 

Se all utdanning og arbeidserfaring på LinkeDin

Kunst og kultur

Blir inspirert av det uventede

Samtidskunst og musikk, og det litt sære og rare gjør godt for hodet. Jeg er så heldig at jeg kjenner mange utøvende kunstnere, noe som gir meg mange fantastiske opplevelser innen kunst og kultur. 

På Hausmania holder Hotbox til, som er støykonserter man opplever inne i en bil. 

Kunst og kultur
hage-entusiast

Parselleier

I Sogn Hagkoloni kan jeg få utløp for min lidenskap for alt som gror. 

Siden 2014 har jeg hatt parsell med hytte ved Ullevål Stadion i Oslo. 

hage-entusiast
Mangfold og inkludering

Å få lov å være seg selv

Å se mennesker bli satt utenfor på grunn av legning, hudfarge, seksualitet eller kjønn får frem sterke følelser i meg.  Da jeg har et nært familiemedlem som er transperson, er jeg spesielt engasjert i de skeives rettigheter.

Jeg flagger for Pride hele året.

Mangfold og inkludering
Miljø og bærekraft

Ansvarlig forbruk og gjenbruk

Borettslagene på Oppsal en ordning slik at man kan sette ut ting man vil kaste, og så kommer en komprimatorbil og knuser dette. For å sørge for at fine ting ikke går på søpla, søkte jeg grønne midler fra bydelen om å kjøpe inn telt til formålet. 

Ved hjelp av sosiale medier og samarbeid med borettslagene, har vi reddet mange fine ting som ellers bare ville gått i knusebilen.

Les gjerne intervjuet av meg i OBOS-bladet januar 2023. (PDF, åpnes i ny fane)

I oktober kommer komprimatorbilen til Oppsal. For å redde unna ting som er like fine, setter vi opp telt som folk kan hente ut ting som andre vil kaste. 

Miljø og bærekraft
Humor og kreativitet

Gøyal hobby

Hele livet har jeg hatt som hobby å designe nye produkter, alt fra å sy til å lage keramikk eller snekre. Akkurat nå kombinerer jeg min litt på kanten drøy humor, med nostalgisk porselen. Tallerknene selger jeg via sosiale medier og på markeder, og gir en liten sideinntekt. 

Følg meg gjerne på @Ditsja.

Humor og kreativitet
Vennskap

Relasjonsbygging

Jeg er så heldig at jeg har mange venner fra både by og bygd, men å finne en flokk man passer inn i der man bor er også viktig.  Det merket jeg spesielt under pandemien. Gjennom lokalt frivillig arbeid har jeg bygget nære vennskap med fine folk som har samme interesser som meg.

Gode naboer på Oppsal på vei til «Shiemens», et teaterstykke spilt på det gamle Siemens-bygget på Linderud.

Vennskap
Delingsøkonomi

Dele og lære av hverandre

I 2020 tok jeg intitiativ til å søke midler fra Bydel Østensjø om fruktmosteri, noe vi fikk innvilget. Å dele på verktøy skaper nye sosiale relasjoner, og er bra for både miljø og privat økonomi. 

I slutten av august hadde vi felles kurs i pressing av frukt for folk i nærområdet, der vi brukte nedfallsfrukt fra nærområdet.

Delingsøkonomi
Felleskap

Bidra til godt lokalmiljø

I 2018 ble jeg med som frivillig i styret for Oppsal Gatefest, som er er en årlig gratis musikk- og kulturfestival, og drives kun av frivillige.  Her har jeg ansvaret for markedsføringen av eventet, samt arrangere kunst- og bruktmarkedet. I fjor ble jeg valgt som styreleder.

På Oppsal Gatefest den 4. september var det mellom 2-3000 besøkende. Dagen inneholdt både parade, marked, konserter, kunstutstilling og aktiviteter for alle aldre. 

Felleskap
Fest og moro

Liker en god fest

Ofte er festen som skjer på impuls den aller beste, men i «vår alder» må det til å invitere og arrangere. Å samle gode venner til en skikkelig fest er godt for sjela, og stort sett verdt det dagen derpå også.

I min kolonihagehytte på Sogn arrangerer jeg sommerfest minst to ganger i året. Her fra junifesten.

Fest og moro