Lise Strandlien

Bosted: Oppsal, Oslo.

Sivilstatus: Singel, to barn på
14 og 16 år.

Stilling: Frilanser, digital design og markedsføring.

Brenner for: Lokalmiljø, felleskap og bærekraft. 

Kontakt: 92458021 / lise@strandlien.com

Å bli kjent med nye mennesker gjennom å oppleve kultur, kunst og musikk gir meg energi. På fritiden bruker jeg mye tid på å arrangere aktiviteter i lokalmiljøet, og elsker å lage fest for venneflokken. Å se folk kose seg, gjør meg skikkelig glad.
I tillegg brenner jeg for ansvarlig forbruk, delingsøkonomi og gjenbruk.

De siste 15 årene har jeg vært frilanser innen design og utvikling, innholdsproduksjon og  markedsføring. Å følge med på utvikling innen tech og digitale løsninger ligger i blodet etter å ha jobbet i bransjen i 24 år. Se all utdanning og arbeidserfaring på LinkeDin

Frivillighet

Brenner for lokale møteplasser

Kulturverksted Øst er et nabo-initiativ for å skape mer kreativ aktivitet på Oppsal.
I den frivillige organisasjonen har jeg ansvaret for å søke penger til drift, prosjekter og aktiviteter. Vi har mottatt midler fra bydelen, Sparebankstiftelsen og Gjensidigestiftelsen på til sammen 350 000 kroner. I lokalet vi har leid driver vi verksted for ungdom og kurs for voksne. I tillegg har vi utlån av kostymer til Halloween, partytelt og festutstyr til barnebursdag.

Les mer: kulturverksted.no og intervju i OBOS-bladet

I januar arrangerte KVØST  nålefiltingskurs for barn og voksne.

Frivillighet
Kunst og kultur

Blir inspirert av det uventede

Samtidskunst og musikk, og det litt sære og rare gjør godt for hodet. Jeg er så heldig at jeg kjenner mange utøvende kunstnere i Oslo, noe som gir meg mange fantastiske opplevelser innen kunst og kultur. 

På Hausmania holder Hotbox til, som er støykonserter man opplever inne i en bil. 

Kunst og kultur
Mangfold og inkludering

Å få lov å være seg selv

Å se mennesker bli satt utenfor på grunn av legning, hudfarge, seksualitet eller kjønn får frem sterke følelser i meg.  Da jeg har et nært familiemedlem som er transperson, er jeg spesielt engasjert i de skeives rettigheter.

Alle transfolk fortjener å bli møtt med verdighet. I mars deltok jeg på «transskriket» i Spikersuppa.

Mangfold og inkludering
Lokalmiljø

Gode naboer og nye opplevelser

Å finne en flokk man passer inn i der man bor har vært svært viktig, det merket jeg spesielt under pandemien. Gjennom lokalt frivillig arbeid har jeg vært så heldig at jeg har funnet mennesker som har samme interesser som meg.

Gode naboer på Oppsal på vei til «Shiemens», et teaterstykke spilt på det gamle Siemens-bygget på Linderud.

Lokalmiljø
Fest og moro

Liker en god fest

Ofte er festen som skjer på impuls den aller beste, men i «vår alder» må det til å invitere og arrangere. Å samle gode venner til en skikkelig fest er godt for sjela, og stort sett verdt det dagen derpå også.

I min kolonihagehytte på Sogn arrangerer jeg sommerfest minst to ganger i året. Her fra junifesten.

Fest og moro
Humor og kreativitet

Gøyal hobby

Hele livet har jeg hatt som hobby å designe nye produkter, alt fra å sy til å lage keramikk eller snekre. Akkurat nå kombinerer jeg min litt på kanten drøy humor, med nostalgisk porselen. Tallerknene selger jeg via sosiale medier og på markeder, og gir en liten sideinntekt. 

Følg meg gjerne på @Ditsja.

Humor og kreativitet
Delingsøkonomi

Dele og lære av hverandre

I 2020 tok jeg intitiativ til å søke midler fra Bydel Østensjø om fruktmosteri, noe vi fikk innvilget. Å dele på verktøy skaper nye sosiale relasjoner, og er bra for både miljø og privat økonomi. 

I slutten av august hadde vi felles kurs i pressing av frukt for folk i nærområdet, der vi brukte nedfallsfrukt fra nærområdet.

Delingsøkonomi
Felleskap

Bidra til godt lokalmiljø

I 2018 ble jeg med som frivillig i styret for Oppsal Gatefest, som er er en årlig gratis musikk- og kulturfestival, og drives kun av frivillige.  Her har jeg ansvaret for markedsføringen av eventet, samt arrangere kunst- og bruktmarkedet. I fjor ble jeg valgt som styreleder.

Som leder av et så stort arrangement er det viktig å prioritere og tenke raskt. Min styrke er at jeg kjenner til de fleste frivillige sine kunnskapsområder og kapasitet, og vet hvem som kan gi en hjelpende hånd uforutsette ting oppstår.

Les mer om Oppsal Gatefest. 

På Oppsal Gatefest den 4. september var det mellom 2-3000 besøkende. Dagen inneholdt både parade, marked, konserter, kunstutstilling og aktiviteter for alle aldre. 

Felleskap
Bærekraft

Ansvarlig forbruk og gjenbruk

Borettslagene på Oppsal en ordning slik at man kan sette ut ting man vil kaste, og så kommer en komprimatorbil og knuser dette. For å sørge for at fine ting ikke går på søpla, søkte jeg grønne midler fra bydelen om å kjøpe inn telt til formålet. 

Skattejegerne på Oppsal har over 200 medlemmer, og vi samarbeider med borettslagene om redde mest mulig til ombruk.

I oktober kommer komprimatorbilen til Oppsal. For å redde unna ting som er like fine, setter vi opp telt som folk kan hente ut ting som andre vil kaste. 

Bærekraft
Kortreist

Fremme lokale produsenter

Ved å samle lokale kunstnere, håndverkere og matprodusenter, er det mulig å få til hyggelige og innbringende nærmarkeder. Vi spleiser på markedsføringen, og bruker sosiale medier aktivt for å nå ut til nærmiljøet.

I desember inngikk 25 lokale kunstnere, håndverkere og matprodusenter en avtale med OBOS om å bruke et tomt lokale på Oppsal Senter til julemarked. 

Kortreist
Nysgjerrig og leken

Heldig som bor i Oslo

Oslo byr på det meste innen opplevelser og moro. Å møte venner over en øl på en ny bar, smake på mat man ikke har hørt om før, eller gjøre aktiviteter slik som Escape-rom eller ake i Korketrekkeren, er noe av det jeg bruker byen til.

Min 50-årsdag feiret jeg ved å invitere venner til Megazone (Laserskyting) og en stor fest på Misfornøyelsesbar. 

Nysgjerrig og leken